Метростанциите в Стокхолм – фото пътешествие

Метростанциите в Стокхолм – фото пътешествие

Повечето метростанции в Стокхолм имат уникален дизайн.

Някои са вдъхновени от видео игри, някои – от природата, някои – от историята, а някои са резултат чисто от човешката фантазия.

По време не посещението ни в Швеция през 2017 г. успяхме да видим някой от тях. Ето видеото, което направихме от снимките си:

За тези от вас, които мислят да посещават Стокхолм, препоръчваме да разгледате станциите по сините метро линии, тъй като там има доста красоти. Личният ми фаворит е „Solna centrum“. (Тя е в червено и зелено и има много изрисувани природни мотиви.) Освен това червената линия между станциите „Stadion“ и „Universitetet“ включително има много прекрасни творения на изкуството.

Разглеждането на метростанциите, или както аз обичам да го наричам сърфиране в метрото, е страхотна дейност за следобед и привечер, тъй като повечето музеи и атракции в Стокхолм вече са затворили до 17:00 часа. Само не се увличайте твърде много, както направихме ние през първата си вечер на сърфиране в метрото, за да не се окаже, че трябва да чакате половин час за следващото метро…

Били ли сте в Стокхолм? Коя е любимата ви метростация?

 

Харесва ли ти тази статия?

Следи новини от нас в страницата ни във Facebook.

Вземи своя безплатен албум с птици със съвети за фотография!
Абонирай се за ежемесечни новини!

Сподели идеи или въпроси с нас

Вземи своя безплатен албум с птици със съвети за фотография!
Абонирай се за ежемесечни новини!