Пътуване като най-добрия подарък за рожден ден

Обикновено получавам много подаръци за рождения си ден и не се хваля с тях, а си ги пазя само за себе си. За някои от тях обаче искам да споделя, защото точно тук е мястото те да достигнат до повече хора.

А и все пак става дума за пътешествия. Изненади по специален повод или просто да прекараш рождения си ден някъде на път… 🎂🎂🎂

 

Пътешественически многоъгълник

Какво представлява Ето един такъв многоъгълник получих за един мой рожден ден:

 

От гледна точка на времето би изглеждало така:

От ветровития Брюксел, към топлото Тенерифе, към изненадващото и променливо Милано.
От гледна точка на езиците: от фламандски и френски през испански към италиански.

А какво трябва да е ясно?

Ако слушаш и си добричък – пиеш бири в Белгия, потапяш дупето в Атлантическия океан около Канарите и пазаруваш в Милано!

Sunset at Tenerife, Canary islands

 

До Русия с любов…и танци

Това беше много сериозна изненада – да пътуваме до Москва, за да гледаме състезание по танци от много висок клас. Наце е успял да извади виза за мен без да разбера, което е похвално. Е, в някои случаи няма да искате да ви вадят документи за пътуване без да знаете, но тази тема няма да я започваме сега.

Студеният зимен вятър в Москва изобщо не ни спря нито да разглеждаме града, нито да се насладим на много силно състезание по спортни танци в няколко дни под великолепната музика на цял оркестър.

Moscow, Russia, Red Square, St. Basil cathedral Moscow, Russia, dance competition Moscow, Russia, restaurant, museum Moscow, Russia, Kremlin Moscow, Russia, metro

Успиване и внезапна промяна в плана

След като най-накрая стигнахме до Исландия, а и полетите способстваха за това, решихме да отскочим за няколко дни до Мадейра по път към София. Хем да се стоплим, хем да се порадваме на природата и дори може би да се изкъпем в океана. Е да, ама не. Успахме се и изпуснахме полета от Рейкявик към Мадейра.

Let the journey take you to  Имаме новини!

Преценихме, че да купуваме нови полети в последния момент няма да е много здравословно, и за това се върнахме в България по-рано. Насочихме се към тематичен хотел в Луковит и слънцето ни помогна да разгледаме околностите и да отпразнуваме подобаващо. Виното също ни помогна.

Iceland, road trip, places to visit, guide, Seljalandsfoss, waterfall, forest

Drinking wine in Diplomat Plaza, Lukovit

 

Рожден ден в Индия

Пътуването те учи всъщност колко много имаш и колко добър е животът ти. Много неща приемаме за даденост. Например възможността да се почерпим с нещо алкохолно за рождения ни ден. Сега се пренасяме в Джайпур, Индия. Пристигаме вечерта, точно в деня на рождения ден на Наце.

В хотела (както и по много други места в Индия) не предлагат никакви алкохолни напитки. А Наце иска да почерпи мен и Марти. Научаваме, че отсреща на улицата в една висока сграда имало бар. Тръгваме да излизаме от хотела и на улицата се натъкваме на следната гледка: прашна пустота, търкалят се кълбета от изсъхнали растения и боклуци, няколко бездомни кучета се разхождат, никак не е приветливо.

В този момент решаваме, че рожден ден се празнува чудесно и на по ласи. И наистина е така, няма значение какво ще пиеш, а хубавата компания и това, че си в една от най-интересни и контрастни страни на света – Индия! Наздраве!

Birthday in Jaipur, India

Birthday in Jaipur, India

Рожден ден в Сенегал

След като си взехме поука от рождения ден в Индия, Марти донесе една бутилка червено вино. С него и с няколко бирички отпразнувахме рождения ден на Наце и началото на нашето приключение в Сенегал.

В двора на хотела ни в Дакар нямаше проблем да се консумира алкохол, било то купен от там или донесен чак от България. През останалото време наблягахме на бирата и вкусните сенегалски фъстъци. Тази комбинация трудно може да бъде надмината… 🥜🥜🥜

Let the journey take you to  Бали - северът

Travel to Senegal - Pink lake (Lac Rose), rally Dakar finish, off-road, Goree island, Dakar at night

Сенегал, Дакар, Каса Мара, Газела

Senegal, Lompoul, desert, sand, dunes, tents, camels, music

Рожден ден в Париж

Една от първите ни изненади-пътувания бе по случай рождения ден на Наце. Под небето на Париж има потенциал да бъде идеалното място за празнуване на рожден ден. Първо, не ти трябва резервация, а само една пейка. Второ – от магазина можеш да се снабдиш с френски специалитети – сиренца и вино.

Ако и времето е на твоя страна и не вали – рожденият ден направо обира точките! А като се замислиш – поводът може да е всякакъв, не само рожден ден. Улиците на Париж са добро място за потапяне в атмосферата и преоткриване на романтиката.

Wine and cheese tasting under the skies of Paris, France

 

 

Рожден ден в Доминикана

Когато рожденият ти ден в е края на зимата, често си мечтаеш да го празнуваш някак си на топло. Или някъде на топло. Защо не в Доминиканата?

За настроението допринася яркото слънце и лазурното море, сладките коктейли с екзотични имена, миризмата на ром и залезите, и бурните ритми на плажа. Да не забравяме, че можеш да си зарежеш цял ден телефона, защото кой е луд да получава пожелания при тези цени на роуминга?

 

 

Имаш ли предложения за пътешествия-изненади за рождения ден? Къде посрещна най-запомнящия се рожден ден? Разкажи ни! 🎁🎁🎁

 

Сподели идеи или въпроси с нас

Вземи своя безплатен албум с птици със съвети за фотография!
Абонирай се за ежемесечни новини!