Средиземноморски круиз с MSC Poesia – маршрут и видео моменти

Има нещо толкова вълшебно, мистично и прекрасно в това да плаваш по моретата и да откриваш нови земи! Вече бяхме пробвали круиз из Егейско море и неговите острови и знаехме, че искаме още от това усещане! Затова се качихме на един круизен кораб, за да открием известни и неизвестни места в Средиземноморска Европа и Северна Африка.
маршрут на пътуването ни - круиз,с MSC Poesia
Готови за ново морско приключение!
Много емоции за ограничен период от време ни донесе пътуването по западната част на Средиземно море и Атлантическия океан. Това е един от плюсовете на круизите като начин за пътуване и придвижване.
MSC Poesia беше едновременно наш дом и средство за придвижване към нови емоции и дестинации за опознаване. А в конкретния случай нощувахме и прекарвахме някои дни в много луксозен хотел, който също така беше и страхотен кораб, които ни носеше безаварийно и с красиви гледки навсякъде.

Маршрутът

Пътуването започна от Италия, пристанищния град Генуа. След един ден само в морето, акостирахме на пристанището в Малага, Испания. Продължихме към Португалия, за да се насладим на Лисабон. След още един ден само в морето пристигнахме в Африка в колоритното Мароко, за разглеждане на Казабланка и Рабат. Следваше отново ден само в морето и обратно към Европа. Този път посетихме Барселона. След това се върнахме на стартова позиция в Генуа. Действието се развива в края на октомври.
маршрут на пътуването ни - круиз, с MSC Poesia
Маршрутът на круиза
Генуа

Бяхме незабавно очаровани от стръмните и тесни улици на града, от неговата невероятна архитектура, от музиката навсякъде. Вярно е, че може да бъде малко страшничко по тъмно, но ако не ходиш по-тъмните улици и се придържаш към места с повече хора, Генуа и нейното пристанище ще те очароват! Следващия път в региона искаме да посетим Портофино.

Let the journey take you to  Грузия - Тбилиси - нова и стара столица в едно

 

Нерха и Малага

Коста дел Сол ни приветства с невероятната природа – пещера с много тайни, брегова линия, която те кани да плуваш по всяко време на годината и приятелски настроени местни жители. Малага ни приветства с вкусно винено преживяване, което спомогна за една травма малко по-късно. Но ние сме силни войници, така де, пътешественици.

 

Лисабон и Синтра

Вероятно сме имали късмет да ни потръгне с Португалия като по вода. В началото препръскваше, докато се возехме по крайбрежието на Атлантическия океан, а всички очарователни сгради в Синтра бяха в облаци. Докато стигнахме до Лисабон, се лееше като из ведро, затова тичахме, танцувахме и се криехме от дъжда едновременно!

Cruise MSC Poesie Mediterranean Sea with the caption
С капитана след галавечерята. Прилича ли ви на някого?

 

Рабат и Казабланка

Първото ни посещение в Северна Африка започна в столицата Рабат, в която определено трябва да се върнем и да прекараме повече време. Харесаха ни малките улички, където ярките цветове се сливат със забързаното ежедневие. Казабланка имаше малко по-лъскав облик, но кой би отказал на пазар на открито и чай?

 

Барселона

Нашата прекрасна Барселона беше слънчева и топла, както обикновено. Нямахме много време, затова се опитахме да направим нещо, което не бяхме правили досега в града. Имаше купища хора, тонове слънце и шум навсякъде. Така че най-мъдрото решение беше да седнем и да гледаме как хората минават, докато нормализираме телесната ни температура с бира.

 

На борда

Нещата, които можете да правите на борда на круизен кораб, са почти неограничени. От тренировки до лежането на басейна, от четенето на книга до събирането на тен на палубата, от това да гледаш към хоризонта с коктейл в ръка, до това да се насладиш на жива музика с чаша вино.Въздържахме се от пазаруване, но пробвахме казиното и дори спечелихме пари, които инвестирахме в хубава бутилка вино. Едно нещо е сигурно – не можете да се отегчите на круизен кораб.

Let the journey take you to  Празници на изкуствата Аполония и Созопол - съвършената комбинация

 

И накрая, споделяме тук видео от това круизно пътешествие. На борда и на сушата. Наслаждавайте се!

 

 

Харесва ли ти блога? Последвай ни в Bloglovin’!
Искаш повече действие? Разгледай нашия YouTube канал!

Сподели идеи или въпроси с нас

Вземи своя безплатен албум с птици със съвети за фотография!
Абонирай се за ежемесечни новини!