Япония – изгряващо слънце и цъфтящи череши

Беше време за фокусиране върху важните неща. Но как да намериш правилния фокус, когато си свикнал да се разкъсваш между хиляди неща, дейности, хора?

В същото време най-хубавият интервал от годината приближаваше – плаващият празник на възможно най-дългата последователност от почивни дни чукаше на вратата. Отчаянието се прокрадваше с всеки изминал ден без никакви впечатляващи оферти за предстоящите дълги почти три седмици, докато десетина дни преди Разпети Петък не я видяхме – нашата мечта – стояща срамежливо и на разумни цени предвид близостта във времето! Мястото, където фокусирането и концентрацията са от най-високо ниво и дори и пеленачетата ги владеят. Япония.

Флагът на Япония или точка на концентрация?
Флагът на Япония или точка на концентрация?

 

Как се организира 17-дневно пътуване в Япония за под една седмица? Към тренировките по фокус и концентрация се добавят няколко безсънни вечери, няколко бързи резервации по Интернет, шеметно запазване на места за спане, защото не само че късно се сещаме, но и уцелваме сезона на цъфтящите дървета!

 

Mount Fuji and blossoms
Четене, гледане, питане – и нещата изглежда започват да минават под контрол. Забавно е през цялото време! Чудно как хората дават пари на агенции да им вършат готината работа и да ги ощетяват как ли не…

 

Вече преобладава вълнението от посещението на страната на изгряващото слънце и цъфтящите череши!

 

Сподели идеи или въпроси с нас

Вземи своя безплатен албум с птици със съвети за фотография!
Абонирай се за ежемесечни новини!