Хайде на сафари в Бали!

Bali Safari and Marine Park напълно оправда прекрасните отзиви, които бяхме чели за него. Място за малки и пораснали деца, където да се запознаеш с животните от района отблизо и дори да се гмурнеш в приключения с тях.

Рано в зарана се яхнахме на моторчето от Чангу и за няма и 50 минути бяхме в сафари парка. Платихме си на входа – билет със стандартното сафари и шоу с животни, с допълнение яздене на слон. Забързахме през парка, защото часът ни за яздене наближаваше. Все пак имахме време да понахраним един слон с моркови – беше много забавно. Как ли не си извиваше хобота, само за да се докопа до морковчето.

Подариха ни сувенири – шапки, които работниците по оризовите полета носят, и се яхнахме на слона. Имаше си кой да го управлява. Возенето на слон тренира най-вече коремните мускули. Разходката беше чудна, минахме покрай зебри, носорози и други, слоновете си похапваха тревички и листа от клонки по дърветата, минавахме през малки гьолчета. Най-забавно беше когато нашата 30-годишна слоница реши да прояви характер. Засмука вода и напръска стоящите в близост високомерни руснаци, които бяха демонстрирали нехаресването си към нея по-рано. 🙂 Голям смях падна, а слоноукротителят изобщо не можа да я овладее 🙂

 

С две шапки и под навес, за най-сигурна защита от дъжда.

 

 

След ездата на слон гледахме animal show, където се представихa добре дресирани мишки, маймуни, една много хищна птица, която само като видеше месо и го открадваше за нула време.

 

Определено по-бърза от фотографа
Let the journey take you to  Бали - разходка в Санур

 

Шоуто на слоновете (и хората) е театрално представление, разказващо за конфликта между слоновете и хората на остров Суматра. Беше страхотно представление, въпреки че тогава се изсипа един стандартен мощен балийски дъжд. Всички актьори се представиха отлично и заслужиха бурни аплодисменти.


Сафарито беше в автобус, като минаваше през зони с различни животни от Бали, Индонезия и Африка. На сафари значи да си на гости в чужд дом – за това и чакахме лъвът да пресече, преди да минем, радвахме се на позирането на маймуните за снимка и иначе опасните хипопотами, кротуващи във водата.

Направихме си снимки с шарени папагали и бебе лъвче и наблюдавахме бели тигри, гонещи пържоли (обяда).


Ние също обядвахме в един от ресторантите (има и хотелска част на комплекса), разгледахме рибките в аквариумите и решихме да пропуснем водния парк с пързалките и т.н.

Това място е забавление за деца от всички възрасти. Хората дори оставаха по няколко дни, за да опитат от всичко. На тръгване ни помолиха да попълним анкета за прекарването ни, в знак на благодарност ни подариха подарък. Една жена попълваше близко до нас и спомена, че 4 пъти е била в парка и 12 пъти в Бали. Пример, как хората се връщат там, където им хареса (въпреки че май беше австралийка, т.е. 2-3 часа със самолет:) ).

 


Късния следобед се любувахме на Тугу плажа, „начинаещите сърфисти“ и засукани манджи в едно заведение до плажа.

Дори и приключенските дни на Бали завършват със спокоен залез!А вие не губете време в търсене, а прочетете още за Бали…

 

 

Харесва ли ти тази статия?

Следи новини от нас в страницата ни във Facebook.

Сподели идеи или въпроси с нас

Вземи своя безплатен албум с птици със съвети за фотография!
Абонирай се за ежемесечни новини!