Бали – срещи с местни по плажовете Семиняк и Легиан

Нашата домакиня Морган ни нарисува страхотна карта на къщата ни и пътищата към плажовете и забележителностите във всички посоки. Свърши работа за достигане до Ехо, но сега искахме да отидем до малко по-далечни места и тотално се объркахме. На помощ за пореден път дойде GPS навигацията върху моя телефон. Със скутер и навигация бяхме много мощни и нищо не ни спираше да обладаем целия остров.
Насочихме се към два от западните градове на Бали, известни с техните плажове. Първо кацнахме на плажа Семиняк (Seminyak), където беше спокойно и ненаселено, с широка ивица и симпатични заведения за закуска. По мократа част на пясъка щъкаха малки рачета, а във водата най-ранобудните сърфисти вече загряваха. Уцелихме най-хубавото време за разходка по плаж – облачното.

Oт съседния плаж – Легиан (Legian) вече се виждат кацащите самолети. Тук става малко по-пълно с хора, но пак достатъчно спокойно. Тук решихме да дочакаме залеза.

 

Веселият младеж е продавач на картини. Докато си пийвахме биричка, гледайки към изчезващото слънце, той се насочи към нас. Започна със стандартните „Hello, how are you?“, продължихме с въпроси къде нощуваме, от колко време сме там и дали сме на меден месец – най-често употребяваните от всеки, който иска да те примами да си купиш нещо. Само че този младеж просто искаше да си говори с нас.

Седна до нас и заряза картините, работното му време свършило. По цял ден обикаля по плажа, а вечер се качва на моторчето и си отива вкъщи да празнува(попийва) с приятели. Няма достатъчно пари да живее в крайморските градове, затова живее в столицата 🙂 Човекът до него, като чу България веднага рече и отсече, че това е до Нигерия. Опитахме се да обясним концепцията за континентите, но безуспешно.

Let the journey take you to  Китай, Юнан - Каменната гора - фотодневник

 

Така, доста забавен разговор си направихме, обсъдихме футбола, само дето ние нищо не разбираме от футбол. За разлика от нас двамата, балийците са върли фенове на футбол, и понеже си нямат техни силни отбори, очакваха Европейското с нетърпение. Знаеха за български футболисти, играли в известни отбори. Даже всъщност май само покрай футбола бяха чували за България…

 

 

Харесва ли ти тази статия?

Следи новини от нас в страницата ни във Facebook.

Вземи своя безплатен албум с птици със съвети за фотография!
Абонирай се за ежемесечни новини!

Сподели идеи или въпроси с нас

Вземи своя безплатен албум с птици със съвети за фотография!
Абонирай се за ежемесечни новини!