Бали – флора и фауна

with 3 коментара

Много представители главно на летящата фауна намерихме в Bali Bird Park. Типични за Бали, други индонезийски острови или Африка, повечето живущи в парка летят или ходят на свобода. Понеже не съм виден орнитолог, ще говоря в снимки. А и думите стигат да се опише такава пъстрота.

 

Не са много леки, но как да не им се радваш като те накацат отвсякъде.

 

Този не даваше на никого да премине по алеята. Да си имаме ред!

 

Самотният черен лебед…
Тези бяха мнооого гладни.
Най-модерната прическа в парка.
Почивка и подслон за тези, които имат нужда.
Тъжен, но не е слушал и са го наказали зад решетките

 

Бяха отчетени няколко опита за разговор. В този парк не обучават папагалите да говорят, но пък на някои им е вродена мимикрията. Затова „hi“ се чуваше в отговор на твоя поздрав. А някои по-отворени папагали подсвирваха на минаващите дами.

 

За почивка от жегата се мушнахме в 4D кино залата, където прожектираха филми за животни.

 

Докато обядвахме, дойдоха Ана-Мария (в сиво по-долу) и неин приятел, за да си покажат номерата пред камера. Тя гукаше нещо на ушенце на Наце, а синият красавец се опитваше да развърже панделката на деколтето на Бистра.

 

След фауната трябваше да обърнем внимание и на флората. Bali Orchid Garden е мястото, където любителите на растения ще срещнат не само орхидеи от всякакъв вид и род, но и други растения от тези ширини. Да не говорим за топлото посрещане на входа.

Тези направо левитират.
Мини ананас

 

Батман 🙂

 

В оранжерията

 

За финал – символът на Бали – франджипан (frangipani). Толкова красиви и ухаещи, а ти трябва само да се наведеш и да вдигнеш някой паднал цвят от земята…

Let the journey take you to  Бали - Туламбен

 

Междувременно, отливът в Санур е оставил лодките на сухо 🙂
Подготовка за пълнолунна нощ…
И пълнолунието над Санур, в целия му блясък…

 

 

Да вземем да отскочим до остров Джава?

Прочетете още за Бали…

 

 

Харесва ли ти тази статия?

Следи новини от нас в страницата ни във Facebook.

Вземи своя безплатен албум с птици със съвети за фотография!
Абонирай се за ежемесечни новини!

3 Responses

 1. Ллеле колко красиви птици, толкова големи и шарени.Да можеш спокойно да ги пипаш и да ти кацат е незабравимо усещане сигурно.Особено дната птица е с толкова голяма човка, че чак може глава да изяде на човек хахаха но явно е безопасно щом разрешават и стига да не се дразнят.Много ми се иска и аз да мога да пипна папагалите и да ми кацнат на рамото.Благодаря за хубавите снимки които споделихте,качеството им е доста високо.Санур е изключително екзотична дестинация пожелавам ви още много такива.Цветето което е знак от Бали също е нежно и красиво.

 2. sapunce
  | Отговор

  Птиците са още по-яки като подсвиркват около теб, а някои от папагалите се опитваха и да говорят 🙂 (въпреки че нарочно не ги тренират). Наистина е красиво и пожелавам на всеки да иде и да се наслади на красотата на Бали.

 3. Анонимен
  | Отговор

  Prekrasno,velikolepno ostavam bez duh kato gledam tazi krasota!

Сподели идеи или въпроси с нас

Вземи своя безплатен албум с птици със съвети за фотография!
Абонирай се за ежемесечни новини!