Съвети за пътуване

За нас важна част от пътешестването е споделянето на преживяванията. Затова и се стараем да поддържаме този блог в крачка с всичките ни пътувания. Често самите ние искаме съвети от други пътешественици. Въобще да си помагаме на пътуването – това е мисия на всички истински пътешественици! Затова и смело можем да кажем, че сме давали повече съвети за пътуване, отколкото дни сме прекарали на път (а това никой не го знае колко е, нито някой дръзва да пресметне).

Искаме да отговаряме на въпросите, които ви вълнуват. Да ви помагаме да направите незабравими пътешествия. Да преодолеете страховете си и да опитате нови неща. Да откриете вашата собствена Магия на пътуването.

Затова ще се радваме да ни пращате вашите конкретни въпроси, когато не можем да се засечем на живо на някое събитие в България или по пътя.

 

В ледена пещера в Исландия, съвети от опитни пътешественици

 

Защо да получавате съвети от нас? Ами има 3 сериозни причини. 😃
  • говорим от първо лице, от собствени преживявания 🙋
  • имаме опит в различни видове пътешествия, за различно време, с различен бюджет, с разнородни компании… и най-вече имаме опит с непланираните обстоятелства, взимане на бързи решения на момента, и търсене на доброто, хубавото, положителното от всяко едно преживяване 💯
  • когато помогнем за вашето пътуване, ние някак си ставаме част от него, съпреживяваме с вас 😃

 

Истинските съвети за пътуване

Ужасявате ли се от мисълта за първия ви полет? Или просто не обичате летенето? Разгледайте нашите съвети за приятен и гладък първи полет и всички следващи полети!

Заклещени сте на летището? Не се притеснявайте – всяка сага е част от страхотно преживяване, което ще помните! Подобно на нашата летищна драма по пътя ни към Нова Зеландия.

Чудите се какво да поставите в багажа? Вижте как се опаковаме, когато живеем от раниците си по Камино де Сантяго или всички практически съвети и трикове от двумесечното ни пътуване през Южна Америка!

Чудите се къде по света да намерите приключения? Или къде да приключенствате в България?

Как можете да останете в безопасност на места, считани за „опасни“? Ето как го направихме в Рио де Жанейро и ето как можете да извървите Камино без колебание.

Планирането на пътуване ви притеснява? Не би трябвало! Ето как използваме нашата страст за изработването на нашето пътуване и магията на планирането на пътуванията в действие: как да планираме пътуване до Сенегал, и как планирахме пътешествие до противоположната страна на земното кълбо.

Нуждаете се от фотографски съвети? Сглобихме ръководство за заснемане на Северното сияние.

За какво са ни съвети за пътуване, ако не сме вдъхновени да тръгнем изобщо? Научете някои забавни истории от нашите 5 години пътуване, как можем да пътуваме повече и как пътуването може да бъде начин на живот.

We are enjoying the great view on top of the Cerro Azul Meambar National Park in Honduras

 

 

Гмурнете се в морето от практически съвети, трикове и идеи, препоръки и поуки от и за пътуването!
Ако не намирате това, което търсете, не се колебайте да се свържете с нас!