Романтика за пътешественици – в една такава вечер решихме да споделим интересни факти за нас, основателите на Магията на пътуването.
 • В пътуванията си броим хубавите моменти – до момента 37 745 и продължават да се покачват. Да виждаме хубавото е не само начинът ни на пътуване, но и начинът ни на живот. Готови сме да помогнем на всеки да привлича позитивни емоции и хора към себе си.
 • Били сме доброволци в Индия и Китай. Освен че Наце помогна на правна консултантска компания, а Бистра на фондация, развиваща младежта, и двамата имахме възможността да работим с развиващи се пазари и щастието да срещнем невероятни отдадени хора. Бистра участва и в младежки Еразъм+ проекти.
 • Вярваме, че всеки е посланик на мястото откъдето идва, на народа си, региона си, града или селото си – със или без да го иска. Пътешествениците са най-автентичните посланици и отговорността им е сериозна. Те градят имидж на страни, институции, хора и техните мечти, както и на ценностите, които имат.

 

 

 • С нас можете да си говорите на общо 8 езика – български, македонски, сръбски, английски, немски, френски, испански, руски. С вербална комуникация или пък не – осъществяваме бързо връзка със хората, които срещаме. Това качество винаги ни е носело много нови приятели и продължава да променя нашата философия за живота, помага ни да растем.
 • Обожаваме да танцуваме, да преподаваме танци и да се впускаме в традиционни танци с автентични костюми. Ако видите ухилени индивиди със странни одежди да правят страшни(буквално) движения – елате да ни кажете здрасти!

 

 

 

 • Имаме любов към виното и сме любители-сомелиери. С най-голямо професионално (и не само) удоволствие посещаваме винени фестивали или изби и винарни на различни места по света. И никога не плюем хубавите проби!
 • Досега сме организирали сами пътуванията си. Веднъж решихме да използвамe туристическа агенция да ни запази самолетни билети и хотел в Санторини, а тя фалира 1 ден преди потенциалното ни заминаване. Не паднахме духом и си организирахме пътешествие с кола до Албания, Черна Гора и Македония. Очакваме момента, в който организирано пътуване за нас ще се превърне в силно положително изживяване, за което да разкажем на света. Вярваме, че модерните туристически агенции могат да предлагат висококачествени и иновативни продукти и услуги, работейки заедно с травъл блогъри като нас.
 • Писали сме стихове като деца, която дейност може би е добре да възобновим някой ден. Засега се изявяваме предимно в прозата.

 

Работим от Мендоса, Аржентина

 

 • Информацията достига до нас предимно през нашите компютри и телефони. Разчитаме на приятели и Интернет да ни информират какво се случва по света и у нас. Дори нямаме телевизор. Стараем се да не трупаме вещи, особено такива, които не се побират в раница или куфар.
 • Финансираме сами пътувания си. Понякога работим с дестинации, туристически сдружения, бизнеси и преживявания в сферата на пътешествията. Понякога творим заедно с артисти, блогъри, журналисти, професионалисти от туристическия бранш и създаваме стойност. Отворени сме за всякакви сътрудничества, стига да вярваме, че създаваме нещо наистина качествено за хората и планетата. За нашите принципи може да прочетете тук.
 • Любимият ни въпрос е „Как намирате толкова свободно време да пътувате?“. Истината е, че не ни е достатъчно, затова ще оценим високо вашите предложения как да го увеличим (макар и всеки да има 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата). Ние споделяме всякакви прозрения, хватки и съвети, когато намерим начин да направим нещо хубаво за малко време или когато с ограничено време успяваме да вземем максимума.
 • Имали сме здравословни несполуки, изпитали сме болниците и болничните услуги в 9 държави – Гърция, Чили, Индия, Испания, Турция, Китай, Индонезия, Аржентина и плавайки с круизен кораб, покрай Гибралтарския проток. Важното е, че сега се смеем с тези истории – значи не са ни попречили на магията на пътуването! 🙂
 • Пропуснахме ли нещо забавно и интересно? Кажете ни!

 

Ще се радваме да се свържете с нас на електронната ни поща, по Фейсбук или Инстаграм. А защо не и по Туитър, Ютуб или Пинтерест